Give us a like and we'll keep you in the loop.

Infomagazine Communicatiemanagement Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen

Best Friends Forever

Marlies & Manon
Marlies & Manon

Manon en Marlies zijn twee oud-studenten Communicatiemanagement. Ze zaten vanaf hun eerste jaar op de AP Hogeschool samen in de klas en zijn vanaf toen onafscheidelijk geworden. Hun band is zo sterk dat ze zelfs samen op Erasmus gingen.

Waar en wanneer hebben jullie elkaar voor het eerst leren kennen?

Manon: “Marlies en ik wonen bij elkaar in de buurt en hebben elkaar leren kennen op de lagere school. Wij waren altijd met een groepje van vier vriendinnetjes. We hadden ook dezelfde hobby, we reden allebei paard. Toen was het al duidelijk dat het klikte tussen ons.”

Toevallig kwam Manon dan ook nog bij mij in de klas te zitten. De AP Hogeschool heeft ons echt terug samengebracht.

Marlies: “Inderdaad, we spraken veel af om bij elkaar te gaan spelen en kwamen dus geregeld bij elkaar thuis. Maar doordat we naar de middelbare school gingen, verwaterde de vriendschap wel. Manon ging in Westmalle naar school en ik in Hoogstraten. We hadden niet meer de tijd om met elkaar af te spreken. We zagen elkaar soms wel aan de bushalte en dan hadden we een leuke babbel maar daar bleef het bij.”

Manon: “Tot twee jaar geleden. Ik zat op een andere hogeschool en deed een richting die me niet aansprak. Ik stond met Marlies aan de bushalte en zij vertelde mij dat zij Communicatiemanagement studeerde. Ze overhaalde mij om me beter over de richting te informeren en zo ben ik in de eerste maand van het academiejaar toch nog overgestapt naar Communicatiemanagement.”

Marlies: “Toevallig kwam Manon dan ook nog bij mij in de klas te zitten. De AP Hogeschool heeft ons echt terug samengebracht. Vanaf toen waren we opnieuw onafscheidelijk. We gingen elke dag samen met de bus naar school, zaten voor alle groepswerken samen en ook in het tweede en derde jaar zaten we nog bij elkaar in de klas. We vonden het altijd jammer dat onze vriendschap was verwaterd, dus we zijn echt heel blij dat we nu weer zulke goeie vriendinnen zijn. En dat dan nog door de AP Hogeschool, zeg!”

Manon & Marlies
Manon & Marlies

Hebben jullie het gevoel dat jullie elkaar nog beter hebben leren kennen door samen op Erasmus te gaan?

Marlies: “Goh, eigenlijk niet echt. We spendeerden voor Erasmus ook al veel tijd samen. Zowel op school als na school. Zo zat ik na de lessen vaak bij Manon thuis, dus we kenden elkaar al heel goed voor we vertrokken.”

Jullie deelden een appartement in Den Haag, waren jullie elkaar nooit beu?

Manon: “Dat valt best wel mee. Er waren wel momenten dat we allebei behoefte hadden aan ‘me-time’ en dan trokken we ons allebei terug op onze kamers. Maar ook dan duurde het nooit lang voor een van ons twee de kamer van de ander binnenviel om iets te vertellen. We gunden elkaar onze persoonlijke tijd, maar daar hadden we allebei niet zoveel nood aan.”

We vonden het altijd jammer dat onze vriendschap was verwaterd, dus we zijn echt heel blij dat we nu weer zulke goeie vriendinnen zijn. En dat dan nog door de AP Hogeschool, zeg!

Hoe zijn jullie op het idee gekomen om samen op Erasmus te gaan?

Manon: “Ik wou eerst naar de Fashion School in Londen, maar ik ben een echt familiemens en dacht dat ik mijn ouders en vrienden te hard zou missen. Mijn papa werkt al elf jaar in Den Haag en woont er enkele dagen in de week op een appartement. Daarom kwam mijn mama op het idee om op Erasmus te gaan in Den Haag. Dan zag ik mijn papa in de week en kon ik in het weekend ook naar huis komen.”

Marlies: “Ik had oorspronkelijk niet echt interesse om op Erasmus te gaan, maar ik was bij Manon toen dit onderwerp ter sprake kwam. Toen heeft Manon me warm gemaakt om mee naar Den Haag te gaan. Zo zijn we dan tot de beslissing gekomen om samen op Erasmus te vertrekken.”