Give us a like and we'll keep you in the loop.

Infomagazine Communicatiemanagement Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen

Britt Valkenborghs, alumni en presentatrice van Jim

Britt Valkenborghs
Britt Valkenborghs

Britt, de communicatieve duizendpoot

Britt Valkenborghs, een jongedame die enkele jaren geleden in het werkveld is gestapt, heeft het in korte tijd ver geschopt. Ze was presentatrice op JIM, was een reporter voor Festivalitis, backstage Snapchat reporter voor The Voice van Vlaanderen, sprak de stem in van de Vlaamse Harley Quinn in The Lego Batman movie. Hoe ze dat bereikt heeft?

Wat heb je gestudeerd?

“Ik heb Communicatiemanagement gestudeerd met als afstudeerrichting Commerciële Communicatie hier aan de AP Hogeschool. Toen ik afstudeerde in 2012 ben ik nog een master in Theater en Film gaan doen aan de Universiteit van Antwerpen.”

Hoe herinner je je studententijd?

“Eigenlijk moet ik zeggen dat ik niet zo veel heb kunnen genieten van mijn studententijd. Omdat ik in het secundair TSO heb gedaan, was het niet zo vanzelfsprekend om deze studie te gaan doen. Ik heb heel veel moeten studeren, vooral voor Frans. Voor dat vak was ik in mijn eerste jaar niet geslaagd waardoor ik niet alle vakken van het tweede jaar mocht opnemen. Omdat ik iemand ben die niet stil kan zitten, ben ik dan vrijwillig stages gaan lopen bij bedrijven. Ik ben dus altijd heel druk bezig geweest!”

Volgde je die stages in de zomer?

“Nee, dat deed ik tijdens het academiejaar. In mijn eerste en tweede jaar was ik op woensdag meestal vrij. Op die woensdagen heb ik dan stage gelopen bij JIM, de muziek- en jongerenzender. Na mijn stage bij JIM ben ik er als freelancejournalist aan de slag gegaan en dat kon ik gewoon combineren met school.”

Welk vak vond je het nuttigst voor je carrière later?

“Aan Stemtraining en Copywriting heb ik veel gehad. Vooral Stemtraining is een hele goede basis geweest. Dat was een halfjaar een keuzevak en daarna heb ik dat nog een halfjaar gevolgd bij die docent privé. Ook Photoshop is een mooi vak om aan je CV toe te kunnen voegen, maar om er echt mee uit te kunnen pakken zal je zelf moeten blijven oefenen.”

En de talen?

“Die zijn ook heel belangrijk! Ze zeggen het misschien niet expliciet, maar het wordt wel verwacht. Dan gaat het vooral om Engels. Frans heb ik nodig gehad omdat ik een lifestyleprogramma maakte en ik soms in Wallonië moest gaan filmen. Ik ben zeker nooit de beste geweest in Frans, maar in Wallonië leerde ik de taal snel door ze effectief te spreken.
"

*Heb je op kot gezeten in Antwerpen?
*

“Ja, ik heb midden in de studentenbuurt op kot gezeten. Dat was de beste tijd van mijn leven! Ik heb gemerkt dat het belangrijk is om in de stad te wonen om een job te vinden. Ik ben een keer afgewezen voor een job omdat ik te ver weg woonde. Ik moest snel ter plaatse kunnen zijn als het nodig was en dat zou niet gaan.”

Heb je nog een tip voor onze nieuwe studenten?

“Hard werken en veel stage lopen! Voor niks werken hoort erbij, maar na een tijdje is het genoeg geweest. Daarna moet je geld gaan vragen, want dan word je pas gerespecteerd vind ik. Tijdens mijn laatste stage bij Caviar hebben ze mij ook betaald. Pas als je geld verdient, ben je echt iets waard in de ogen van een bedrijf.”