Give us a like and we'll keep you in the loop.

Infomagazine Communicatiemanagement Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen

Wablief? Pardon? What? Bitte? Perdon?

Als student Communicatiemanagement is je talenkennis zeer belangrijk. De kans is namelijk groot dat je later contacten legt met mensen die een andere taal spreken.
Het basispakket van Communicatiemanagement bestaat uit Nederlands, Frans en Engels. Naast de basistalen, kan je ook nog kiezen voor Spaans en Duits.

Nederlands
Nederlands

Nederlands

Nederlands is een zeer belangrijke taal in deze richting. Je komt er dagelijks mee in contact, dus is het nodig om een ‘rijke taal’ bezitten. Als je later persberichten schrijft of een foldertekst bedenkt, moet dat foutloos gebeuren. Je taal moet ‘swingen’.

Groot-Brittannië
Groot-Brittannië

Engels

Engels is een universele taal. Leerstof wordt in het eerste jaar opnieuw overlopen, in de twee volgende jaren gaat de lector op een stevig tempo door de leerstof.

Spanje
Spanje

Spaans

Spaans is een leuk extraatje. Je kan deze taal opnemen als keuzevak. Basiskennis is zelfs niet nodig. De lector legt alles vanaf het prille begin uit.

Duitsland
Duitsland

Duits

Duits is, net zoals Spaans, een keuzevak. Sommige studenten hebben Duits op het middelbaar gevolgd, maar ook voor dit vak heb je geen basiskennis nodig.

Frankrijk
Frankrijk

Frans

Aangezien we in België wonen, is Frans een belangrijke taal. In het eerste jaar herhaal je de grammatica die je in het middelbaar gezien hebt. De studenten die de grammatica niet gezien hebben, kunnen zo toch nog mee. Heb je toch moeilijkheden, dan voorziet de school een ruim aanbod bijspijkercursussen.