Give us a like and we'll keep you in the loop.

Infomagazine Communicatiemanagement Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen

Explore the world in 3 years

Deze studenten trokken gezellig naar Parijs voor Mobility 1.
Deze studenten trokken gezellig naar Parijs voor Mobility 1.

Tijdens de studie Communicatiemanagement staan er een heleboel internationale projecten (tripjes, gastsprekers,…) op het programma. Mobility is daar één van en komt elk jaar terug. Ontdek hier hoe het in elkaar zit!

Eerste jaar

Al meteen in het eerste jaar trek je naar een stad in het buitenland met je medestudenten. Een schooluitstap is het echter niet, zie het eerder als een citytrip. Je krijgt de kans om een buitenlandse stad naar keuze te verkennen én het is het ideale moment om je medestudenten in een andere omgeving te leren kennen. Hoewel je alle vrijheid hebt, hangt er wel een kleine ‘taak’ aan vast. No worries, het gaat hier om een leuke opdracht. De bedoeling is dat je mooie beelden maakt en zo laat zien hoe jij de stad hebt beleefd. Nadien worden al de beelden samengevoegd tot een prachtige tentoonstelling. Laat andere meegenieten van jouw unieke ervaring en laat je creatieve brein de vrije loop!

Tweede jaar

Ook in het tweede jaar staat er een citytrip op het programma. Die trip is helemaal anders dan in het eerste jaar. Dit jaar trek je 3 dagen naar Londen of Parijs. De bestemming wisselt om het jaar. Het fijne aan Mobility 2 is dat je in groep volledig zelf de driedaagse organiseert. De verplichte taken zoals een museum bezoeken, een rondleiding in de stad en een interview afnemen in een instelling of communicatiebureau, regel je per groep. Wanneer je dat allemaal plant, kies je volledig zelf. Zo mag je de verblijfplaats ook volledig vrij kiezen en dus is dat je eigen verantwoordelijkheid. Met andere woorden: alles ligt in jouw handen. Na de driedaagse maak je in groep een verslag van hoe jullie driedaagse is verlopen en bereid je een presentatie voor om de andere studenten van jullie trip te laten proeven.

De studenten van 2 Communicatiemanagement in Parijs.
De studenten van 2PRV hadden het naar hun zin in Parijs en Londen!
De studenten van 2PRV hadden het naar hun zin in Parijs en Londen!

Derde jaar

Net zoals de voorbije twee jaar ga je in het derde jaar naar het buitenland. De school biedt enkele projecten aan waaraan je kunt deelnemen. Maar je kan deze mobility ook helemaal zelf invullen. In het derde jaar ligt werkelijk alles in jouw handen!
Alvast een gouden tip: wees er snel bij, want de activiteiten voorgesteld door de school zijn erg leuk en dus snel volgeboekt. Zo kan je bijvoorbeeld naar Straatsburg gaan om een kijkje achter de schermen te nemen bij de Europese instellingen.

Een gezellige dag in Straatsburg met mevrouw Broos en meneer Hye.
Een gezellige dag in Straatsburg met mevrouw Broos en meneer Hye.