Give us a like and we'll keep you in the loop.

Infomagazine Communicatiemanagement Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen

Q&A met PR-goeroe Debby Wilmsen

Debby Wilmsen
Debby Wilmsen

1) Waarom koos je voor PR?

Ik had in gedachten om te kiezen voor journalistiek omdat ik graag schrijf en graag werk met taal en in het bijzonder met de Nederlandse taal. Toen ik de omschrijving las en het aanbod zag van PR, merkte ik dat PR een zeer ruime richting was met zowel aandacht voor copywriting als voor presentaties, video, fotografie én andere talen. Het leek me een boeiende richting waar ik van allerlei zaken/disciplines zou kunnen proeven.

2) Wat was je meest 'memorabele Pr-moment' tot nu toe?
“Goh” eigenlijk vind ik ze allemaal wel memorabel en leer ik van elk persmoment nog bij… maar werken met internationale pers en internationale persbureaus blijven een uitdaging en zeer leerrijk. Verder heb ik me al enorm geërgerd aan internationale Pr-managers van wereldsterren die vaak persmomenten in de war sturen om zich te doen gelden…

*3) Wat is volgens jou het geheim tot succes van een goede PR professional? *
Discretie is zeer belangrijk. Respect & begrip voor beiden kanten: langs de ene kant de pers en je klant/artiest/persoonlijkheid die je vertegenwoordigt. Jezelf en je eigen ego zijn niet van belang als PR professional. Horen, zien en zwijgen.

4)Waar ben je het meest trots op (gepubliceerd werk,..) ?
Op organisatie van alle nationale en internationale media op Tomorrowland. De duizenden aanvragen uitpluizen en de beste media kiezen om samen aan een mooi verhaal te werken.

5) Heeft u nog tips voor studenten die geïnteresseerd zijn in Public Relations?
Het is 24/7 “buzze geven” (nvdr hard werken) en jezelf wegcijferen in het belang van de persoon die je vertegenwoordigt. Nieuws is er altijd en overal en kent geen tijdslimiet. Ook op avonden en weekends valt er nieuws te rapen. Dus wees daarop voorbereid.