Give us a like and we'll keep you in the loop.

Infomagazine Communicatiemanagement Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen

Stage in het binnen- of buitenland?

In het tweede jaar Communicatie-management krijg je uitleg over de stages in het derde jaar. Je krijgt een lijst met bedrijven waar je kan solliciteren. Je hebt de vrije keuze! Wil je niet graag naar het buitenland? Geen probleem, want een binnenlandse stage is de max!

Duik in de echte PR-wereld of word een event-expert.

Tijdens je stage word je ondergedompeld in de praktijk. De communicatieprofessional in je komt helemaal naar boven en je krijgt de kans dit aan de buitenwereld te tonen. Zo duik je in de echte PR-wereld of word je een event-expert. Wie weet, krijg je hierna wel een job aangeboden! Tijdens je stage word je begeleid door een stagecoördinator die je goed zal opvolgen. Wil je toch graag een andere taal spreken tijdens je stage? Dan kan je eventueel naar Brussel gaan. Zo stap je in de Franse bedrijfswereld en ben je niet ver van huis.

Een goede stageplaats zoeken is een belangrijk proces.
Een goede stageplaats zoeken is een belangrijk proces.

Buitenland
Van Europa naar Azië tot in Amerika

Heb je er ooit al eens aan gedacht om in het buitenland te gaan werken? Grijp die unieke kans en maak je dromen waar! Je zal er veel ervaring mee opdoen.

Een buitenlandse stage is natuurlijk niet niks. Een vreemd land, een andere cultuur, een nieuwe omgeving en nieuwe mensen. Maar geen reden om bang te zijn! Je
krijgt de unieke kans om dat land te leren kennen. Zo ontdek je ook jezelf, je verantwoordelijkheid komt naar boven en je kan communiceren in een andere taal waardoor je talenkennis nog eens verbetert.

Natalie Wollaert koos voor een stage in Londen.
“Een buitenlandse stage sprak me meteen aan omdat ik graag reis, graag nieuwe mensen leer kennen en zo’n geweldige kans niet kon laten liggen. Ervaring opdoen in het buitenland op jonge leeftijd is een once in a lifetime opportunity!”

Lora Van Hooff deed haar stage in Dubai en kreeg er zelfs een baan aangeboden!
“Ik heb voor Dubai gekozen omdat mijn papa hier tien jaar heeft gewerkt. Hij had zijn eigen bedrijf en was vol lof over het ‘vruchtbare’ klimaat hier, business wise.
Het is gewoon een land waar de kansen voor het rapen liggen, zeker voor jonge enthousiastelingen als mezelf. Het is jong en in volle ontwikkeling.
Na twee maanden vroegen ze of ik interesse had in een baan. Ik wist eerst niet wat me overkwam, maar goed, here I am!”