Give us a like and we'll keep you in the loop.

Infomagazine Communicatiemanagement Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen

TSO, So what?!

Voor TSO-studenten lijkt het vaak een grote stap om zich in te schrijven op de hogeschool. Nadja Borstlap, ondertussen derdejaarsstudente PR en voorlichting besloot er toch voor de volle honderd procent voor te gaan. Zij is dan ook een van de vele studenten die bewijzen dat het zeker mogelijk is om, na een technische opleiding, te knallen op de hogeschool!

Nadja Borstlap
Nadja Borstlap

Wat heb je gestudeerd in het secundair onderwijs en was het een uitdaging om aan AP te beginnen?

“In het secundair onderwijs heb ik STW gedaan, dat staat voor Sociaal Technische Wetenschappen.”

Wat waren de moeilijkheden toen je aan AP begon?

“Ik had me eerst ingeschreven voor Rechtspraktijk. Na enkele dagen besefte ik dat het totaal niets voor mij was. Ik had iets creatiever nodig. Daarom koos ik ervoor om Communicatiemanagement een kans te geven, een mix van denken én doen. Ik ben wel blij dat ik die ervaring heb meegemaakt. Ik heb mezelf daardoor beter leren kennen en weet nu dat een kantoorjob waarbij je heel de dag stil moet zitten niets voor mij is.”

Voelde je je benadeeld bij bepaalde vakken?

“Binnen Communicatiemanagement zijn talen zeer belangrijk. Frans is voor mij altijd een struikelblok geweest. Het niveau dat we kregen bij STW was niet hoog genoeg om plots het hoge niveau in CM aan te kunnen. Maar waar een wil is, is een weg! Ik heb bijscholing gevolgd voor Frans en sindsdien gaat het beter. Maar het is het écht waard, mijn niveau van Frans is nu veel beter en daar ben ik blij om.”

Zou je andere TSO-studenten aanraden om aan de hogeschool te studeren?

“Zeker en vast! Door verder te gaan studeren, gaat er een hele nieuwe wereld voor je open. Je krijgt meer kansen aangeboden en je kan jezelf verder ontwikkelen. Je behaalt een hoger diploma, je kan meer verdienen en je kan jezelf bewijzen! Ook diegenen die TSO volgden, hebben veel in hun mars en ik vrees dat daar soms nog vooroordelen over bestaan.”

Had je een voordeel doordat je veel praktijk had gehad?

“Ja. Ik merk dat het voor ASO-studenten moeilijker is om vlot in groep samen te werken. In mijn richting kreeg ik al erg veel praktijk en leerde ik hoe belangrijk het was om goed te kunnen functioneren in groep!”